новини

Компанията, стояща зад бранда Lafka, Табак Маркет стана Лафка Маркет

На 15 март 2019 г. Търговския регистър вписа промяна във фирменото наименование на Табак Маркет АД. Дружеството, управляващо 1060 търговски обекта Lafka, разположени в 172 населени места в България, вече се казва Лафка Маркет АД.

Lafka е създанена през 2013 г. и става първата по рода си  национална верига киоски за търговия с импулсни стоки в България. С широкото си портфолио отговаря на нуждите на 300 000 клиента дневно, които в динамичния начин на живот търсят модерни и удобни търговски обекти (киоски и магазини), които винаги са наблизо и пестят време. Удобството и броя на локациите и селекцията на предлаганите стоки са в служба на клиента. Веригата Lafka е надежден канал за продажба и комуникация на импулсни стоки и услуги - ежедневни покупки на цигари, преса, храни, напитки, стоки от първа необходимост, лотарийни игри, плащане на сметки и предплатени мобилни услуги и др.

Три поредни години, българския бранд Lafka се равнява с големите в Европа и е в класацията на  Nielsen AS „TOP 10 Strongest convenience brands in Europe“, част от проучването „Потребителско поведение“ за 2016, 2017 и 2018 г.

За пореден път Lafka подкрепи Мартенските празници в домове за възрастни

С настъпването на един от най-старите български празници „Баба Марта“, актьора и продуцент Любомир Фърков, заедно с майстора гайдар от ансамбъл Филип Кутев, представиха забавния спектакъл ,,Смях по ноти" в домове за възрастни хора – „Хармония“, гр. Пловдив, дом за възрастни хора в с. Подгорие, общ. Костенец, дом „Детелина“ и дом с. Търничане, общ. Павел Баня. По традиция, те зарадваха възрастните хора освен с празнично настроение, музика и позитивизъм и с мартеничка за здраве през цялата година.

Lafka отново беше съпричастна към благородната кауза на Любомир Фърков, който от години усмихва и развеселява позабравените възрастни членове на обществото и хората със специални нужди. Търговската верига подкрепи Мартенските празници, като предостави част от необходимите парични средства за реализирането ѝ

През 2018 г. Lafka зарадва клиентите си в 32 населени места с откриването на още 44 нови обекти.

Националната верига за бързооборотни стоки Lafka вече оперира с 1090 обекта, разположени на удобни за клиентите локации и предлагащи всички импулсни продукти, от които се нуждаят на път за работа и в движение в градската среда. Lafka остава вярна на принципа си да се грижи за удобството на своите над 300 000 клиенти дневно като им осигурява бързо и комфортно обслужване и широка гама от продукти от първа необходимост.

Веригата стъпи в нови 13 населени места, като откри първите обекти Lafka там. Жителите на Сливница, Левски, Тервел, Червен бряг, Етрополе, Симеоновград  и др. вече имат възможност да се възползват от предимствата на модерния търговски канал.

Събитията по откриването на новите обекти бяха съпроводени от специални изненади за клиентите,  много положителни емоции и раздадени усмивки.